AdobeStock_65131900.jpeg

SPARREND BEIDEN STERKER WORDEN

De overeenkomst tussen een gesprek en een gevecht is snel voor iedere deelnemer op persoonlijk vlak meer dan duidelijk. Wat steeds weer blijkt is dat bij de meeste deelnemers de primaire reactie de boventoon voert en contraproductief werkt; ondanks het feit dat dit nooit de intentie is. Deze manier van vechten noemen wij den”Vechtsport”; het gaat je om winnen of verliezen en je wil zo snel mogelijk van je tegenstander af. Hoe dit neurologisch in zijn werk gaat noemen ze In het Engels de Amygdala Hijack.

In onze workshops leren de deelnemers dat het ook anders kan; dat je al "vechtend" bewust om kan gaan met je eigen impulsen met alle voordelen die dat oplevert. Deze vorm van vechten noemen wij “Vechtkunst” en dan gaat het er om om zolang mogelijk in het spannende gevecht te blijven en er op die manier alle twee beter van wordt. Het doel is hier om in contact met de opponent te blijven, de spanning te neutraliseren, om beiden te kunnen blijven zeggen wat je te zeggen hebt (dit is dus letterlijk het boksen als metafoor).

Een ander bijkomend voordeel van deze fysieke aanpak is dat ons lichaam deze ervaring goed opslaat. Het lichamelijke geheugen helpt zo de deelnemers om in spanningsvolle situaties bewuste en weloverwogen keuzes te maken en zich niet door de impulsen te laten meeslepen.

Onze workshop is al meer dan 25 jaar een vast onderdeel van uiteenlopende programma’s van veel (internationale) trainingsbureaus. Door onze workshop op te nemen in hun programma versterken en verdiepen zij letterlijk en figuurlijk hun deelnemers en daarmee ook hun eigen programma. Wij geven deze training ook regelmatig als teambuildings training of als training